♥ Geboortetegel Sabine

Geboortetegel SabineOnlangs nam iemand contact met mij op over haar geboortetegel uit 1953 die bij een verhuizing gesneuveld was. Of ik deze kon repareren? Ze stuurde mij foto’s toe zodat ik de schade kon bekijken en kon beoordelen of dit mogelijk was. Bij het zien van de foto’s had ik de indruk dat het een op maat en handbeschilderd tegeltje was. Dat vond ik leuk. Ik heb namelijk een voorliefde voor oude ambachten.
Een paar dagen geleden kreeg ik echter opnieuw foto’s toegestuurd van eenzelfde gebroken geboortetegel uit 1987. Het verzoek was of ik deze opnieuw wilde maken gezien de schade aan de tegel. Op deze tegel is de afbeelding echter schuin geplaatst en zijn de kleuren net anders, maar verder is de afbeelding identiek. Is het tegeltje destijds dan toch een veelvuldige machinale productie geweest? Of toch een met de hand bewerkte grotere oplage? En wie heeft ze dan gemaakt? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Dus herken jij het tegeltje en weet jij meer hierover? Laat het mij dan weten!

Voor de opdracht maakt het verder niet uit. Ik herstel het tegeltje namelijk wel met de hand. En het plezier wat ik hierbij ervaar wordt er niet minder van. Benieuwd naar het originele (gesneuvelde) tegeltje, de gelijkenis met de replica en een kijkje achter het bewerkingsproces? Neem dan een kijkje op op Facebook en Instagram.

Wil jij ook een uniek en met de hand vervaardigd geboortetegeltje bij Femkado bestellen en zo een eventuele familietraditie voort zetten of in gang zetten? Lees hier verder voor meer info over een tegeltje. Kijk bij Werkwijze voor meer informatie en plaats je bestelling via het Bestelformulier. Heb je vragen? Stel ze dan via het contactformulier.

Wil je reageren op dit bericht? Onderaan kun je een reactie achterlaten. Omdat ik het zo leuk vind jouw reactie te lezen krijg je ook altijd een reactie terug op jouw bericht. En ben je enthousiast over dit bericht? Delen mag!

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *