Laatste Femkado’s

♥ Verjaardagservies Aiden

Verjaardagservies AidenBij het bekijken van het geboortekaartje waar dit Femkado op is geïnspireerd herinnerde ik mij meteen een ander geboortekaartje. Dat kon geen toeval zijn! En ja, het bleek dat Aiden een broer heeft met een naam die me ook bekend voor kwam. Dus dat werd even speuren in mijn fotoalbums naar dat ene specifieke geboorteservies. Toch nog even een dubbelcheck bij de klant: ‘Kan het zijn dat ik voor de broer van Aiden in juni 2022 ook een Femkado geboorteservies heb mogen maken?’ Dat klopte inderdaad. Kijk, dat vind ik nou leuk. (Benieuwd naar dit geboorteservies? Neem dan een kijkje op op Facebook of Instagram. Hier lees je in de highlights ‘REVIEWS 2024’ overigens ook een mooie review over dit Femkado.)

Kortom: Aiden en zijn broer Mace hebben bijna hetzelfde kaartje, maar toch zijn beiden uniek. Net als het uiteindelijke Femkado voor beiden. 

Lees meer…

Share

♥ Laarsjes Ottalily

Laarsjes OttalilyIn het najaar van 2023 kreeg ik van de klant al het bericht dat er dit voorjaar nog een extra bestelling aan zat te komen. Met bestemming Engeland dit keer! Gezien ze daar geen traditie van geboortekaartjes kennen heeft deze klant gekeken naar de galerij laarsjes op mijn site. (Wist je dat deze elke keer aangevuld wordt met de nieuwste exemplaren?) De laarsjes en bewerking van Fien vond zij erg leuk. Of ik deze kon maken?

Helaas zijn de mintgroene laarsjes niet meer leverbaar, dus koos ze uiteindelijk voor de rode. Met het ontwerp ben ik aan de slag gegaan. Want het ontwerp van Fien was geïnspireerd op haar persoonlijke geboortekaartje, dus voor Ottalily wilde ik ook graag een persoonlijk ontwerp maken. Met de elementen van het ontwerp ben ik aan de slag gegaan om ook voor Ottalily een uniek ontwerp te maken. Uiteindelijk heb ik 4 ontwerpen in verschillende lettertypes met de klant overlegd. Benieuwd naar deze ontwerpen? Neem dan een kijkje op op Facebook en Instagram. Hier lees je in de reels ‘REVIEWS 2024’ overigens ook een mooie review over het uiteindelijke ontwerp. Nu nog inpakken en posten en dan… versturen naar Engeland!

Lees meer…

Share

♥ Laarsjes Mathieu

Laarsjes MathieuOok al heb ik als uitgangspunt voor ieder een uniek en persoonlijk Femkado te maken, er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer ik Femkado’s mag maken voor broertjes. Dan is het juist leuk om er overeenkomsten in te verwerken. Je leest het goed… overeenkomsten. Want zelfs dan probeer ik er nog iets unieks van te maken. Neem nu de laarsjes voor broertjes Mathieu en Maurice. De opdracht was om dezelfde kleur laarsjes (in verschillende maten) te bewerken met een graafmachine en naam. Dan is het juist leuk als het resultaat hetzelfde is maar toch nét even anders. Dezelfde afbeelding, maar in spiegelbeeld; de naam en afbeelding in een andere kleur; hetzelfde logo met de ‘M’, maar in andere kleur. Herkenbaar, maar toch eigen!

Benieuwd naar de laarsjes van Maurice? Neem dan HIER een kijkje.

Nog een leuk weetje…
Lees hier meer:

Share

♥ Laarsjes Maurice

Laarsjes Maurice‘Kun je een tractor/graafmachine op de laarsjes bewerken op olijfgroene laarsjes?’ Dat kan allebei dus welke van de twee wil je? ‘Het is voor laarsjes van twee broertjes.’ Leuk! Zal ik op het ene paar de tractor doen en het andere paar de graafmachine? Of beide afbeeldingen op beide laarsjes? In dezelfde kleuren of juist verschillende kleuren?

Je begrijpt het al; er is heel veel mogelijk bij Femkado. Dus heb je wensen? Benoem ze! En ik maak er iets moois van. Zo ook voor de broertjes Maurice en Mathieu. Uiteindelijk hebben ze beiden dezelfde afbeelding van een graafmachine gekregen. En niet zo’n standaard afbeelding, maar meer een grafisch ontwerp. Van Maurice had ik de naam in het lettertype van (vermoedelijk een deel) van het geboortekaartje. Van Mathieu niet. Ik vond het wel zo leuk om ook hierbij een overeenkomst in de laarsjes terug te laten komen, dus heb ik de naam van Maurice zodanig bewerkt dat Mathieu in hetzelfde lettertype terug komt op de laarsjes. Ook heb ik nog speciaal een logo gemaakt met de ‘M’ verwerkt in een cirkel zodat ook hier een overeenkomst is met de afbeelding van de graafmachine. Bij het ene broertje alles in groen, bij de ander in oranje (en in spiegelbeeld). Zo zijn de laarsjes makkelijker van elkaar te onderscheiden. 

Lees hier meer…

Share

♥ Verjaardagservies Dax

Verjaardagservies DaxIk zie een klein vosje
Stilletjes verscholen in het groen
Ik moet er steeds naar kijken
Ik kan er niets aan doen
Zo’n lief ondeugend koppie
Met stralende oogjes en spitse neus
Ik zou hem het liefst even aaien
Over zijn zachte vacht en dikke staart, ja heus
Toch blijf ik slechts kijken
Tot hij stilletjes weer verdwijnt in het groen
Wetende dat hij nooit meer uit mijn gedachten zal verdwijnen
Naar de plek waar hij net nog zat blaas ik met mijn hand een zoen

Kleine Dax Vos viert 17 januari zijn eerste verjaardag. Voor hem mocht ik dit servies maken geïnspireerd op zijn geboortekaartje met, hoe toepasselijk, een klein vosje. Op deze dag kan Dax een verjaardagtaartje eten van zijn eigen persoonlijke verjaardagservies. Dat geeft een extra feestelijk tintje aan deze bijzondere dag!

Lees hier meer…

Share