Algemene info en voorwaarden

ALGEMENE INFO

 • Uniek: Elk Femkado is uniek, persoonlijk en met liefde gemaakt. Het is dan ook mijn uitgangspunt om eerder gemaakte creaties niet (precies zo) na te maken. Wel is het mogelijk een vergelijkbaar Femkado op verzoek te laten maken.
 • Wensen: Alle Femkado’s kunnen in verschillende maten, samenstellingen, grootte, kleuren, printen/sjablonen geleverd worden. De prijs is voor sommige Femkado’s afhankelijk van de wensen. Het combineren van Femkado’s is mogelijk.
 • Vrijblijvend: Om zo goed mogelijk aan je wensen en verwachtingen te voldoen is het voor mij wenselijk om eerst te overleggen over de wensen, mogelijkheden, leveringstijd en prijs. Hierover vind eerst (vrijblijvend) contact plaats via het contactformulier en/of telefoon. Mocht je na ontvangst van deze informatie besluiten geen gebruik te willen maken van de diensten van Femkado dan ontvangt Femkado hierover graag bericht.
 • Bestellen: Wil je een Femkado bestellen? Graag verwijs ik je graag naar het bestelformulier. Wil je alleen wat informatie of heb je een specifieke vraag? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier. Tevens kun je hier als bijlage het kaartje toevoegen voor overleg.
 • Werkwijze/ levering: Kijk voor meer informatie hierover bij ‘Werkwijze‘. Levering: een Femkado wordt pas verzonden zodra de betaling is voldaan. Het is mogelijk een Femkado te laten leveren op het adres van de ontvanger. Dit kan aangegeven worden in het bestelformulier. Femkado denkt graag aan het milieu. Om die reden worden dozen en noppenfolie, gebruikt voor eerdere doeleinden, hergebruikt voor het verpakken van de Femkado’s.
 • Prijzen: Alle genoemde prijzen in de Prijslijst Femkado’s zijn inclusief 21% BTW en exclusief eventuele toeslag moeilijkheidsgraad (zie voor meer info bij de voorwaarden). Prijswijzigingen zijn voorbehouden aan Femkado.
 • Kortingsacties: Eventuele kortingsacties gelden enkel voor de totale kosten van de Femkado’s en zijn in alle gevallen exclusief de verzendkosten. 

VOORWAARDEN

 • Bindend: Nadat over de bestelling duidelijke afspraken zijn gemaakt bevestigt de klant zijn/haar bestelling via het bestelformulier. Vanaf dat moment is er sprake van een opdracht en zijn de afgesproken kosten bindend, omdat er sprake is van een op maat gemaakt product/ persoonlijk product.
 • Spoedbestelling: Het is mogelijk om bij Femkado een spoedbestelling te plaatsen. Een spoedbestelling houd in dat de bestelling voorrang krijgt op de reeds geplaatste bestellingen. Omdat er bij Femkado vaak sprake is van een wachtlijst, vraag ik voor spoedbestellingen een toeslag van € 5,-. De voorwaarden van een spoedbestelling zijn: 1. Er is sprake van een wachtlijst, 2. De gewenste levertijd is (zo mogelijk) binnen 4 werkdagen, 3. De leverdatum is in overleg, 4. De klant betaalt een toeslag van € 5,- bovenop de prijs van het Femkado/per Femkado en bijbehorende verzendkosten. (NB. Femkado heeft het recht de spoedbestelling te weigeren wanneer de leverdatum niet haalbaar is.)
 • Toeslag moeilijkheidsgraad: Femkado vraagt een toeslag van €5,- voor een Femkado geïnspireerd op het geboortekaartje dat volgens de voorwaarden van Femkado als ‘bewerkelijk’ wordt beschouwd. Onder deze voorwaarden wordt verstaan: 1. veel (kleine) details, 2. meerdere kleuren/kleurlagen (ook bij laarsjes), 3. (zwarte) omlijning van figuren, 4. bewerking afbeeldingen/foto’s (mbt. keramiek, laarsjes en geboorteschilderijen), 5. afbeeldingen van houtstructuren. Femkado behoudt het recht om deze voorwaarden per kaartje te bepalen. De klant wordt hiervan echter wel op de hoogte gesteld en kan al dan niet akkoord geven voor bevestiging van de bestelling. Bij geen akkoord heeft de klant het recht de bestelling te annuleren.
 • Copyright: Het is mogelijk een Femkado te laten maken geïnspireerd op het geboortekaartje. Femkado claimt hierbij niet de copyrights van de ontwerper(s). Femkado brengt daarom kleine veranderingen aan in de bewerking van het kaartje. Ook kunnen de kleuren van de bewerking enigszins afwijken van het kaartje doordat kleuren in sommige gevallen met de hand gemengd worden. Graag ontvangt Femkado in sommige gevallen het te gebruiken kaartje via de post (adres wordt doorgegeven bij bevestiging van de bestelling). Het geboortekaartje wordt altijd retour gestuurd.
 • Pakketpost/verzendkosten:
  * Wanneer het opsturen van het (geboorte-)kaartje zonder (voldoende) frankering gedaan is declareert Femkado de portokosten bij de verzender.
  * Femkado’ s kunnen op verzoek worden verzonden via de post. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de diensten van Postnl/DHL. De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte en gewicht van het te verzenden pakket. Deze kosten zijn afgeleid van de algemene tarieven van Postnl/DHL.
  * Femkado geeft er de voorkeur aan bestellingen met een waarde van meer dan €10,- aangetekend te verzenden. De verzendkosten voor ‘aangetekende pakketten’ tot 10 kg komen hiermee (online) op € 8,70. Let op: voor een aangetekend pakket moet je tekenen voor ontvangst!
  * Wanneer de voorkeur van de klant uit gaat naar ‘slechts’ een standaard verzending van een breekbaar pakket is dit mogelijk. (tot 10 kg.  € 6,75 online). 
  * Het verzenden van een pakket is een dienst van Postnl/DHL. Dit staat los van de diensten van Femkado. Om die reden zijn de verzendkosten IN ALLE GEVALLEN voor rekening van de klant (dus ook in geval van eventueel herstelwerk of schade en bij retour sturen van het Femkado) en komen deze bovenop de afgesproken prijs van het Femkado. Femkado mag dit van de klant eisen omdat er sprake is van een op maat gemaakt product.
  *Alle prijzen genoemd op de site zijn exclusief de eventuele verzendkosten (aangetekend Postnl/DHL tot 10 kilo online € 8,70). Bij het bevestigen van je bestelling via het bestelformulier moet o.a. met deze voorwaarde akkoord worden gegaan.
 • Aansprakelijkheid:
  * Femkado draagt er zorg voor dat breekbare bestellingen met zorg verpakt verzonden worden. Femkado kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade aan het Femkado of het niet ontvangen van een pakket vanaf het moment van verzending/levering van het Femkado. Dit geldt zowel voor een verzekerd als eventueel standaard pakket. Het risico op schade en eventuele kosten voor de klant in geval van schade bij een standaard verzending zijn IN ALLE GEVALLEN geheel op eigen kosten van de klant. In geval van schade aan een verzekerd pakket of een niet ontvangen verzekerd pakket verhaalt Femkado de kosten bij PostNL/DHL, mits de klacht binnen 3 dagen gemeld is bij Femkado (dit ivm. beperkte meldingstermijn vanuit PostNL/DHL).
  * Femkado adviseert het serviesgoed met de hand af te wassen voor een blijvend mooi resultaat. Vaatwastabletten zijn te agressief voor de verf die gebruikt wordt bij de bewerking van het serviesgoed. Het serviesgoed is daarom niet geschikt voor de vaatwasser (en magnetron). Femkado kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade aan het serviesgoed na gebruik.
 • Garantie/service/klachtenbehandeling: Er kan wel eens iets mis gaan, bijv. dat er gebruikersschade ontstaat aan het Femkado. Femkado heeft voor dergelijke situaties een protocol. Hierin staan de voorwaarden en de eventuele service beschreven. Deze zijn in een dergelijke situatie op verzoek verkrijgbaar. Vraag hiernaar via het Contactformulier. Noteer bij ‘Toelichting anders-nl.’ dan je verzoek.
  * Mocht er onverhoopt toch iets niet naar wens zijn verlopen dan kan hierover contact opgenomen worden via het Contactformulier. Noteer bij ‘Toelichting anders-nl.’ dan je klacht. In geval van algemene schade en herstelwerk moet de klacht binnen een week vanaf verzenddatum gemeld worden wil de klant aanspraak kunnen maken op de garantie/service (garantietermijn). In geval van gebruikersschade moet de klacht binnen een maand vanaf verzenddatum gemeld worden wil de klant aanspraak kunnen maken op de garantie/service (garantietermijn).
 • Algemene verordening gegevensbescherming (AVG): Vanaf mei 2015 is de AVG van toepassing. Femkado hanteert deze privacywetgeving. Kijk voor meer informatie over de wijze bij Privacy statement
Share